شرح دعای سحر|کمال شریعت اسلام در "ولایت" است
در میان اسماء الهی اسم «الله» و در میان مظاهر اسماء «انسان کامل» و در میان شریعتها «شریعت این انسان کامل» از همه کاملتر است. کمال شریعت او نیز به «ولایت» است.«دعای سحر» یکی از دعاهای عظیمالشأنی است که از امام رضا علیهالسلام روایت شده و آن حضرت فرموده است: این دعا، دعایی است که امام باقر علیهالسلام در سحرهای ماه رمضان میخواند.
در عین حال یکی از آثار فاخر و ارزشمند امام خمینی (ره) «شرح دعای سحر» است؛ اثری که امام خمینی (ره) آن را در حدود 27 سالگی خود تألیف کرده و نشان از دانش و عرفان والای ایشان از دوران جوانی دارد.
به گزارش واحد خبری کانون شیفتگان حضرت قائم (عج) به نقل از تسنیم ، به منظور آشنایی بیشتر مخاطبان با مفاهیم و مضامین والای دعای سحر که خواندن آن در سحرهای ماه رمضان توصیه شده، به بررسی بخشها و نکاتی از امام خمینی (ره) درباره این دعای ارزشمند و والا پرداخته است.
نکات مهم در فراز هفتم از این دعای شریف را میخوانیم:
اللّٰهُمَّإِنِّىأَسْأَلُکَمِنْکَمالِکَبِأَکْمَلِهِوَکُلُّکَمالِکَکامِلٌ،اللّٰهُمَّإِنِّىأَسْأَلُکَبِکَمالِکَکُلِّهِ
پروردگارا، از تو درخواست میکنم به کاملترین کمالت و همه کمال تو کامل است.
پروردگارا، از تو به همه کمالت درخواست میکنم.
- کمال هر چیزی آن است که شیء با آن تمام، و نقصش با آن جبران میشود. بر همین اساس ولایت علوی، کمال دین و تمام نعمت است، چنانکه خداوند فرموده است: «الیوم اکملت لکم دینکم واتممت علیکم نعمتی؛ امروز دین شما را کامل و نعمتم را بر شما تمام کردم.»
- اکنون خوب است بدانی که اسماء و صفات الهی همگی کامل، بلکه خود کمالاند؛ زیرا در آن مقام نقصی وجود ندارد تا برطرف شود.
- کاملترین اسمها نیز اسمی است که دارای جمیع کمالات باشد و مظهر آن، انسان کامل است که در بردارنده جمیع اسماء و صفات الهی و مظهر جمیع تجلّیّات حق است. پس، در میان اسماء الهی اسم «الله» و در میان مظاهر اسماء «انسان کامل» و در میان شریعتها «شریعت این انسان کامل» از همه کاملتر است.
- کمال شریعت او نیز به «ولایت» است و نسبت شریعت او به سایر شریعتها همانند نسبت خود او به صاحبان شریعتها، و مانند نسبت اسم جامع به سایر اسماء است. پس، شریعت انسان کامل تحت حکومت اسم «الله» که حکومتش ابدی و ازلی است، قرار دارد. سایر شرایع نیز مظاهر و نمودهای شریعت او هستند و شریعت او کمال شرایع دیگر است. به همین دلیل است که او، صلی الله علیه وآله، پیامبر بود در حالی که آدم هنوز در میان آب و گل بود و [حق این است که] اصلاً آب و گِلی وجود نداشت. و او همراه آدم و نوح و دیگر انبیاء الهی، علیهم السلام، بود.
- خداوند حافظ حقیقی ولایت امیرالمومنین علیه السلام
- غدیر؛ تبیین ولایت و امامت
- آیت الله مصباح درسهای بزرگی از ذوب شدن در «ولایت» و «ولی» داد
- حضرت زهرا(س) نخستین و بزرگترین شهید مسیر ولایت بودند
- ولایت همه نیروهای جامعه را بسیج میکند
- برگزاری مسابقه «تجلی امامت در پرتو غدیر» توسط مسجدیها
- اجرای پویش «رزق علوی» در ایام عید غدیر/ بسته پیشنهادی برای استقبال از دهه ولایت
- متمدن دانستن بیحجابی انحراف از هدایت و ولایت الهی است
- بزرگداشت دهه امامت و ولایت امری صرفاً تشریفاتی نیست/ فرهنگ غدیر باید با زندگی مردم پیوند بخورد
|